Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

Ploomimoos brändiga

Moosid ja keedised

Ploomimoos brändiga

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ploomimoos on üks mu lemmikmoose, aga ploomid võid asendada ka virsikute, tikrite, aprikooside või nektariinidega. Kaksa ära tikrite mustad otsad. Kogus 1 liiter.

40-60 min

Retsept
1 kg Ploomid
1 dl Vesi
1 tk Poolitatud vanillikaun
2 sl Brändit või viskit
7 dl Suhkur
1. Tõsta ploomid sõelal keevasse vette. Kui koor on pragunenud, saad selle kergelt eemaldada.

2. Poolita ploomid ja eemalda ka kivid.

3. Keeda ploomid pehmeks koos vanillikauna ja vähese veega – u 10 minutit.

4. Sega hulka suhkur ja sega, kuni see on lahustunud.

5. Lisa alkohol ja keeda veel 10 minutit. Jaga kuumadesse purkidesse ja kaaneta.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga