Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

Röstpaprikast ja tšillist moos

Moosid ja keedised

Röstpaprikast ja tšillist moos

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hoolimata moosisest välimusest on tegu mõnusalt vürtsika hoidisega, mis sobib ideaalselt grill-liha või juustu juurde. Kogus 1 liiter.

üle 60 min

45 minutit + 20 minutit ahjus

Retsept
8 tk Punane paprika
4 tk Punane tšillikaun
1 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
2 dl Vesi
2 dl Valgeveiniäädikas
2 tl Sool
7 dl Suhkur
1. Pane paprikad ahjuplaadile ja rösti 230-kraadises kuumuses 20 minutit, küpsemise ajal keera korra. Tõsta kaussi, kata toidukilega ja lase jahtuda. Eemalda koor ja tükelda.

2. Lõika tšillid pikuti pooleks, eemalda seemned ja haki. Tükelda sibul ja haki küüslauk.

3. Pane röstitud paprikad, tšillid, sibulad ja küüslauk koos veega blenderisse ja püreesta.

4. Kalla püree potti, lisa sool, äädikas ja suhkur. Kuumuta kergelt kogu aeg segades, kuni suhkur ära lahustub.

5. Lase keema ja keeda keskmisel kuumusel 20 minutit, kuni moos on parajalt paks. Tõsta pliidilt, pane purkidesse ja sule.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes