Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

Õuna-pohlamoos

Moosid ja keedised

Õuna-pohlamoos

Lia Virkus Sügistoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ideaalne moos purukoogi jaoks, hapukas ja lahe. Kuna pohlad aitavad iseenesest moosil hästi säilida, võib suhkrugagi üsna maitse järgi ringi käia.

20-40 min

Retsept
1 kg Pohlad
1 kg Hapukas õun
1 kg Suhkur
2 dl Vesi
1 l
Koori ja puhasta õunad, tükelda. Puhasta pohlad. Pane koos veega potti ja keeda 10 minutit. Lisa vähehaaval suhkur ja keeda veel 5–10 minutit, kuni õunad on pehmed. Riisu vaht ära, tõsta kuum moos purkidesse ja kaaneta. Jäta purgid, kaaned allpool, jahtuma. Moos säilib hästi ka toatemperatuuril.

Märksõnad

õuna-pohlamoos

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga