Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

Kõrvitsa-astelpaju-džemm

Moosid ja keedised

Kõrvitsa-astelpaju-džemm

Pille Enden Sügistoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maheda maitsega kõrvitsale annab astelpaju hapukust. Selline hapukas moos sobib nii saiale, pudrule kui pannkoogile, aga miks mitte ka mõne liharoa lisandiks või maitseks kastmesse.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 kg Kõrvitsa viljaliha
4 dl Vesi
1 kg Astelpajumarjad
700 g Moosisuhkur
1,5l

1. Tükelda kõrvitsa viljaliha, pane potti, kalla peale vesi ja kuumuta keemiseni. Keeda 20 minutit või kuni kõrvits on hästi pehme. Püreeri.

2. Püreeri ka marjad ja suru läbi tiheda sõela.

3. Lisa astelpajupüree kõrvitsale ja kuumuta keemiseni.

4. Sega hulka moosisuhkur ja lase 10 minutit podiseda. Pane kuumalt purkidesse.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga