Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

Pihlaka-porgandi-õunamoos

Moosid ja keedised

Pihlaka-porgandi-õunamoos

Raili Mikk Oma Maitse retseptiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Võluväega ja mõrkjalt magushapukas.
Retsept
portsjonile
600 g pihlakad
400 g porgand
1 kg õun
200 ml vesi
700 g suhkur
0.5 dl brändi
1 peotäis hakitud värske münt
Pane pihlakamarjad enne moosikeetmist ööpäevaks sügavkülma. Keeda marjad koos 100ml veega pehmeks ja püreesta sauseguriga. Pane puhastatud ja tükeldatud porgandid ja õunad ülejäänud veega potti ja keeda pehmeks. Kalla segud kokku ning hauta vaiksel tulel aeg-ajalt liigutades ja vahtu korjates umbes tund aega. Siis alles vala juurde suhkur ja kuumuta veel 10 minutit. Kõige lõpuks lisa münt ja brändi. Tõsta jahtunud moos purkidesse ja sule õhukindlalt.

KOMMENTAARID

ulps 29.sept 2011 10:17
mulle ja minu tütrele väga meeldib hommikul seda moosi pudru peale panna , kuid pere teisele poolele see üldse ei meeldi.
heljen 29.sept 2010 19:50
Väga hea :Y
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga