Uudiskiri Instagram Facebook
 
Moosid ja keedised

Vanillimaitseline ploomikeedis

Moosid ja keedised

Vanillimaitseline ploomikeedis

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Vanillimaitselises keedises võid kasutada vanillikauna asemel ka vanillsuhkrut. Vali moositegemiseks küpsed tumedad ploomid.
Retsept
portsjonile
1 tk Vanillikaun (või 2tl vanillsuhkrut)
2 kg Ploomid
1.3 kg Suhkur
2 tk Sidrunist pressitud mahl
Lõika vanillikaun pikisuunas pooleks ja eemalda teelusikaga seemned. Kalla poolitatud ja kividest puhastatud ploomid suurde potti. Lisa vanillikaun koos seemnetega (või vanillsuhkur) ja 3 dl vett, kuumuta keemiseni. Keeda väiksel tulel 10 minutit ja eemalda siis kaun. Lisa suhkur ja sidrunimahl, lase pidevalt segades veel kord keema. Keeda 20–30 minutit, kalla kuumadesse purkidesse ja sule õhukindlalt.

KOMMENTAARID

Hindaja 23.aug 2011 14:16
tegin kollaste ploomidega. Moos tuli liiga magus
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes