Uudiskiri Instagram Facebook
 
Juusturoad

Mango-chutney valgehallitsujuustuga

Juusturoad

Mango-chutney valgehallitsujuustuga

Kadri Kroon Juust. Avasta. Maitse. Naudi.
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Minu chutney retsept on saadud ühe Lõuna-Aafrika veinimeistri emalt, kellel on sellega neljakümneaastane kogemus. Chutney läheb valgehallitusjuustude kõrvale ja leiab kasutust ka muude toitude, sealhulgas hommikuste kuumade juustuvõileibade maitselisandina. Loomulikult pole meil poes mangod nii valmis kui Aafrikas, kuid sellepärast ei maksa muretseda, sest mango-chutney’t saab teha ka rohelistest pooltoorestest viljadest. Ainult suhkrukogust tuleb pisut suurendada.

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 tk Mango (suur)
1 cm jupp Ingver
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
Karripulber
1 dl Demerara suhkur
1 tk Sidrun (pressitud mahl)
1 spl Sinepiseemned
1 kaun Tšilli
2 - 2.5 dl Valge vein (kuiv)
Sool
Valgehallitusjuust (näiteks Brie, serveerimiseks)
Koori mangod, eemalda kivid ja tükelda. Haki ingver, sibul, küüslauk ja tšilli. Vala kõik ained potti ja kuumuta umbes 40 minutit tasasel tulel kuni paksu moosi saamiseni. Ära unusta segada ja soolaga maitsestada!

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes