Uudiskiri Instagram Facebook
 
Juusturoad

Fondüü muskaatpähkliga

Juusturoad

Fondüü muskaatpähkliga

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Artur Sadovski
Fondüüretseptid on valdavalt tärkliselisandusega, mulle meeldib see versioon, mis valmib nisujahuga.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
25 g Või
2 tl Nisujahu
2 dl Valge vein
200 g Gouda juust
Muskaatpähkel (värskelt jahvatatud)
1 küüs Küüslauk
1. Sulata kastrulis või ning lisa jahu. Sega, kuni kuumus kastrulis oleva kraami vahutama sunnib. Seejärel vala juurde vein ja keeda kuni tihenemiseni.

2. Võta pott tulelt ja lisa riivitud juust, sega kuni ühtlase kastme tekkeni. Maitsesta muskaatpähkliga ja vajadusel soola, musta pipraga. Hõõru fondüüvormi seinad ja põhi kooritud küüslauguküünega ning vahetult
enne serveerimist vala sisse kaste.

3. Paku dippimise jaoks kõrvale erinevaid saiatooteid. Röstimine teeb need kastme kättesaamisel vastupidavamaks.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga