Uudiskiri Instagram Facebook
 
Juusturoad

Nuudlivorm Gorgonzola juustuga

Juusturoad

Nuudlivorm Gorgonzola juustuga

Suur kokaraamat.
PrindiSoovita sõbrale
Nuudlivorm porru ja Gorgonzola juustuga.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
100 g lintnuudlid
sool
375 g Porrulauk
10 g või
0.3125 dl valge vein
sool
0.625 dl piim
0.5 dl créme fraiche
50 g Gorgonzola juust
0.25 sl tärklis
värskelt jahvatatud must pipar
rasvaine vormi määrimiseks
Keeda nuudleid kergelt soolaga maitsestatud vees 8-10 minutit, kurna ja vala üle külma veega ning nõruta. Puhasta, pese ja lõika 1 cm rõngasteks porru. Sulata potis või ja kuumuta selles kergelt porrurõngaid, vala juurde vein ja hauta veel umbes 3 minutit. Maitsesta soolaga. Kalla pealt ära vedelik ja kuumuta seda koos piima ning créme fraiche´ga teises potis. Murenda kastmesse juust ja sulata pidevalt segades. Lahusta tärklis väheses külmas vees ja paksenda sellega kaste, maitsesta pipraga. Sea rasvainega määritud vormi kihiti nuudlid, porrurõngad ja kaste. Küpseta vormirooga eelsoojendatud praeahjus 220°C (gaasipliidil 3.jaotus) juures umbes 25 minutit.

KOMMENTAARID

Marissa666 05.mai 2005 12:17
Gorgonzola juust on minu lemmik, lisasin letšot ja oi oi kui hea sai
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes