Uudiskiri Instagram Facebook
 
Juusturoad

Baklažaanivorm

Juusturoad

Baklažaanivorm

Kodu ja Aed.
PrindiSoovita sõbrale
Baklažaanivorm juustu ja basiilikuga.

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 tk Baklažaan
300 g Mozzarella
3 sl riivjuust (parmesan) v. muu kõva juust
1 küüs Küüslauk
2 tk muna
taldrikutäis jahu
6 kuni 7 sl tomatipasta
sool
Must pipar
Basiilik (värske)
Lõika baklažaanid pikkupidi õhukesteks viiludeks. Vispelda munad kokku ja pane taldrikule jahu. Kasta baklažaaniviilud munasegusse ning siis jahusse. Prae kuumal pannil oliivõlis mõlemalt poolt pruuniks. Kata vaagen või taldrik majapidamispaberiga ja aseta sellele baklažaaniviilud nõrguma (nii eemaldad üleliigse õli). Maitsesta soola-pipraga. Pane üks kiht baklažaane õliga määritud piklikku ahjuvormi. Lisa 2 sl tomatipastat, 100 g tükeldatud mozzarella-juustu, 1 sl riivjuustu, hakitud küüslauku, basiilikut ja pipart. Korda toimingut. Kõige peale jääb kiht tomatipasta, küüslaugu ja riivjuustuga. NB! Ära ülejäänud mozzarellat veel pane, sest muidu sulab see liiga kiiresti ära. Küpseta vormi eelsoojendatud ahjus 200°C juures 15 minutit. Siis võta vorm ahjust välja ja lisa mozzarellaviilud. Pista ahju tagasi ja küpseta tugevamal kuumusel või grillrežiimil 2-3 minutit ehk kuni mozzarella on ilusti sulanud. Võta vorm ahjust välja ja lase natukene aega jahtuda ning hanguda. Piserda külmpressioliivõliga ja kaunista basiilikulehtedega. Baklažaanivorm on ka järgmisel päeval soojendatult väga maitsev. Retsept on mõeldud kolmele sööjale.

Märksõnad

baklažaanivorm

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga