Uudiskiri Instagram Facebook
 
Köögiviljaroad

Ühepajatoit I

Ühepajatoit nuikapsa- ja lihapallidega.
Retsept
portsjonile
600 g nuikapsaid
4 kartulit
3 porgandit
2 sibulat
1 petersell
250 g hakkliha või lihapalle
0,5 kl riisi või kaerahelbeid
1 sl rasva
1 muna
2 kl vett või puljongit
soola
pipart
peenestatud maitserohelist
Valmistusviis
Kooritud nuikapsad, kartulid ja porgandid lõigata kuubikuteks.
Petersell ja sibul hakkida, hautada rasvas.
Hakkliha segada munaga ja kloppida sitkeks, maitsestada ning segada juurde kaerahelbed või pestud riis ja vormida segust väikesed pallid.
Aedviljad ja lihapallid asetada kihthaaval keedunõusse, peale valada maitsestatud vesi või puljong, hautada nõrgal tulel segamata pehmeks (pool kuni kolmveerand tundi).
Toidule võib lisada tomati ning kurgilõike ja puistata üle maitserohelisega.

Märksõnad

ühepajatoitmari

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool