Uudiskiri Instagram Facebook
 
Köögiviljaroad

Seentega täidetud paprikad

Köögiviljaroad

Seentega täidetud paprikad

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Seene-riisitäidisega ahjus küpsetatud paprikad.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2 tk roheline paprika
0.75 dl keedetud riis
1 dl tervena keedetud puravikud või kupatatud riisikad
75 g (hakkliha)
0.5 tk Sibul
sool
Must pipar
maitsestamata bulgaaria jogurt
0.5 sl taimeõli
Sibulad tükeldada ning praadida taimeõlis kuldkollaseks. Lisada keedetud puravikud või kupatatud ja peeneks hakitud riisikad. Soolaseente kasutamise korral tuleb neist liigne sool välja leotada ning seened korralikult nõrutada. Maitsestada ettevaatlikult. Lisada keedetud riis, veidi taimeõli ning kõik läbi segada. Paprikad lõigata laiemast otsast lahti ja puhastada seemnetest. Paprikad täita riisi-seenemassiga. Täidetud paprikad panna määritud ahjupotti püsti ning äralõigatud tükid panna oma kohtadele. Ahjupott katta kaanega ning lasta paprikatel küpseda umbes 50 minutit 225°C juures. Paprikad serveerida maitsestamata külma bulgaaria jogurtiga (nii on kombeks Balkanil). Jogurt kallata eraldi nõusse, et kõik võiksid sealt vastavalt soovile võtta. Kui tahate roa toiteväärtust tõsta, lisage seene-riisisegule hakkliha. Hakkliha tuleb lisada toorelt, seda võib maitsestada soola, pipra ning maitsetaimedega. Küpsemisaeg on sel juhul umbes 1 tund.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga