Uudiskiri Instagram Facebook
 
Köögiviljaroad

Suitsumaitseline juuviljapada

Köögiviljaroad

Suitsumaitseline juuviljapada

100 suppi, paja- ja vormirooga.
PrindiSoovita sõbrale
Kes armastab teravamaid elamusi, kasutagu serveerimisel sinihallitusjuustu. Kellele meeldib mahedam maitse, siis soovitame hapukoort.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
230 g peekon
2 tk Sibul
4 tk keedetud peet
5 tk Porgand
300 g Kaalikas
3 vart Varsseller
700 g värske kartul
1 tk köögiviljapuljongikuubik
purustatud must pipar
2 sl värske tüümian
2 tl või kuivatatud tüümian
sool
värske siledaleheline petersell
125 g serveerimiseks sinihallitusjuust või hapukoor
Viiluta peekon ja kuumuta paksupõhjalises potis krõbedaks. Tükelda sibulad ja kuumuta koos peekoniga paar minutit. Lisa puhastatud ja kuubikuteks tükeldatud köögiviljad (v.a. peet) ning kuumuta segades veel mõni minut. Lahusta puljongikuubik 5 dl keevas vees ja vala köögiviljadele. Maitsesta soola-pipraga. Hauta nõrgal kuumusel 40-50 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa tükeldatud peedid, hakitud tüümian ja petersell. Serveeri murendatud sinihallitusjuustu või hapukoorega. Kaunista peterselli- või tüümianioksaga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

KOMMENTAARID

Ernst 17.märts 2005 08:27
Toorest peeti kasutades on mõistlik see hautada tükeldatult eraldi väikeses potis, lisada veidi võid ja soola. Siis ei kao värv ja saab pehmeks üheaegselt suure potitäie muu köögiviljaga.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes