Uudiskiri Instagram Facebook
 
Köögiviljaroad

Kartuli-salaamivorm

Köögiviljaroad

Kartuli-salaamivorm

Rudolf Visnapuu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Priit Palomets
Kartuli-salaamivormi võib teha mitmel moel ja igasuguse maitsega. Võib kasutada viilutatud või ribadeks lõigatud toiduaineid , lisada šampinjone, suvikõrvitsat jne. Selle vormiroa juurde sobib lihtne majoneesikaste.

40-60 min

Retsept
portsjonile
5 tk keedetud kartul
300 g salaamivorst
200 g juust
200 g hapukoor
1 dl piim
1 tl Köömned
2 sl sulatatud või
sool
Must pipar
3 sl Riivsai
kaunistuseks maitseroheline
1 tk Muna
Lõika kartulid, salaami ja juust viiludeks. Määri ahjuvorm võiga ja puista üle riivsaiaga. Pane pooled kartuliviiludest vormi põhja, siis juustu- ja salaamiviilud ning kõige peale ülejäänud kartulid. Klopi muna lahti, lisa hapukoor ja piim. Sega korralikult, lisa maitseained ja köömned. Küpseta rooga ahjus 180°C juures 40-45 minutit. Kaunista hakitud maitserohelisega.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes