Uudiskiri Instagram Facebook
 
Köögiviljaroad

Täidetud rullkõrvitsad

Köögiviljaroad

Täidetud rullkõrvitsad

Tiina Trolla Naisteleht
PrindiSoovita sõbrale
Täidetud rullkõrvitsad

Valmistamise aeg 45 minutit

2 keskmist rullkõrvitsat (vanasti teati seda ka kui suvikõrvitsat, aga nüüd soovitatakse kasutada nime „rullkõrvits”) 200 g krevette ½ tl Meira sidrunipipart 1 sl sidrunimahla 1 sl võid 2 küüslauguküünt 1 porrulauk 2 dl 4% kodujuustu soola 0,25 tl musta pipart 1 tl basiilikut Pinnale riivsaia Kaunistamiseks peterselli Lõika rullkõrvits pikisuunas katki. Uurista noa abil sisu välja ja jälgi, et jääksid vähemalt 1 cm paksused servad. Maitsesta rullkõrvits sidrunipipraga ning piserda peale kergelt sidrunimahla. Eelkuumuta ahi 225 kraadi juurde. Aseta rullkõrvitsa poolikud kergelt võitatud ahjuvormi. Küpseta 5-10 minutit. Lõika rullkõrvitsa sisu väikesteks tükkideks. Peenesta porrulauk ja purusta küüslauguküüs ning pruunista kergelt praepannil. Kui kasutad sügavkülmutatud krevette, siis sulata ja nõruta. Sega sibula-küüslaugusegu kõrvitsa sisuga, lisa krevetid. Lisa kodujuust. Maitsesta musta pipra ja basiilikuga, vajadusel lisa soola. Täida eelküpsetatud rullkõrvitsa poolikud seguga, peale riputa riivsaia. Küpseta 15–20 minutit ahjus. Enne serveerimist puista peale peterselli. Serveeri koos rohelise salatiga.

KOMMENTAARID

jutita 18.aug 2008 19:06
Tegin ära,küpsetasin sama kraadi juures edasi, väga mõnusad said need poolikud rullkõrvitsad.
jutita 18.aug 2008 11:23
Tekkis küssa et kas täidetud rullkõrvitsa poolikud küpsetada samuti 225 kr juures või millisel.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga