Uudiskiri Instagram Facebook
 
Köögiviljaroad

Baklažaani-kiluvorm

Köögiviljaroad

Baklažaani-kiluvorm

Anni Arro 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Vaheldus grillitud baklažaanile
Retsept
portsjonile
3 tk Baklažaan
5 tk Muna
Jahu
1 purk Purustatud tomatid
300 g tomatipüree
200 g Riivjuust
200 g Mozzarella
200 g Vürtsikilufileed
3 -4 sl Kapparid
4 küünt Küüslauk
Pesto
Sool
Must pipar
Viiluta baklažaanid pikuti õhukesteks viiludeks. Klopi munad lahti. Haki küüslauk, riivi juust ja lõika mozzarella kuubikuteks.Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Kasta iga viil lahtiklopitud munasegusse, siis jahusse ja prae kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks.Aseta oliivõliga piserdatud kandilisse ahjuvormi kiht baklažaaniviile. Maitsesta soola ja pipraga. Sega omavahel tomatipüree ja purustatud tomatid ning kalla õhuke kiht baklažaanidele. Igale baklažaaniviilule aseta 1 vürtsikilufilee ja 1 tl pestot, mille võid kergelt laiali hõõruda. Puista peale kappareid, hakitud küüslauku, õhuke kiht riivjuustu ja mozzarella-kuubikuid. Tee samamoodi ka järgmised kihid. Kõige peale jäta kilu-, kappari-, tomati-, küüslaugu-, pesto- ja juustukiht. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25–30 minutit. Juust peab olema pealt krõbe. Võta vorm ahjust välja ja lase vähemalt 10 minutit hanguda. Muidu on serveerimisega raskusi ja maitse pole ka nii hea.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes