Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga

Veiselihahautis apteegitilliga

Lihaga

Veiselihahautis apteegitilliga

Pille Enden Hea enesetunde road
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
On viimane aeg avastada enda jaoks fenkol ehk apteegitill. See õhetav maitselisand annab hautisele mõnusat õhulisust, lisaks veel ka beetkaroteeni ja foolhapet.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 - 600 g Veiseliha
3 spl Nisujahu
2 spl Rapsiõli
150 g Apteegitill ehk fenkol
5 tk Sibul
Sool
Must pipar
2 oksa Tüümian
1 leht Loorber
6 dl Puljong
1 dl Punane vein
4 tk Porgand
4 tk Kartul
3 tk Portobello- seened
1 dl Petersell (hakitud)
Lõika liha kuubikuteks ja veereta jahus. Kuumuta haudepoti põhjas õli, pruunista selles liha ja tõsta kõrvale. Pane potti õhukeselt viilutatud fenkol ja 2 viilutatud sibulat ning hauta 7-8 minutit, kuni need on pehmed ja pruunistunud. Lisa sool ja must pipar, tüümian ja loorber ning kuumuta 1 minut.
Pane liha potti tagasi, vala roale puljong ja vein ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja hauta kaane all 40-45 minutit. Lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartulid ja porgandid, ülejäänud viilutatud sibul ja tükeldatud seened ning hauta veel 30 minutit. Võta loorber ning tüümian välja. Proovi maitsestust, lisa vajadusel soola-pipar ja raputa peale hakitud peterselli.

KOMMENTAARID

Amija 02.märts 2013 20:14
Tegin sealihaga ja mulle meeldis. Fenkoli maitset ei olnud pea üldse tunda kuna enne praadisin koos sibula ja küüslauguga, samas andis nagu teise maitse nüansi. Kusjuures see oli esimene kord kui kasutasin fenkolit üldse. Siiamaani puudus mul üldse ettekujutus mis maitsega see olla võiks. Väga Viis.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga