Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga

Lihtne pajaroog köögiviljadega

Lihaga

Lihtne pajaroog köögiviljadega

Maire Suitsu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsev ja lihtne roog, mida aga siiski ei maksa korraga topeltportsjonit teha, sest keedetud köögivili kaotab külmkapis säilitamisel suure osa oma esialgsest värskusest ja maitsest.
Retsept
portsjonile
4 viilu Seakaelakarbonaad
Maisiõli
2 tk lihapuljongikuubik
Must purustatud pipar
Sibulapulber
4 tk Porgand
8 tk Kartul
SOOVI KORRAL
Paar väikest kaalikat
Tõsta liha lõikelauale, määri mõlemalt poolt õliga ning jäta 30 minutiks soojenema.
Pane 1,5 liitrit vett keema. Pruunista lihatükid kiiresti kuumas õlis, vähenda siis pliidikuumust ja lase ka teiselt poolt pruunistuda. Tõsta liha keevasse vette, lisa pudendatud leemekuubikud ja maitseained; lase madalal kuumusel pool tundi haududa. Kaalikas lõika 1 cm paksusteks viiludeks ja pane hauduma kohe koos lihaga. Lõika kaabitud porgandid sentimeetripaksusteks viiludeks, lisa potti umbes poole tunni pärast. 10 minutit hiljem lisa tükeldatud kartulid ja vajadusel ka keeva vett, hauta veel 15 minutit. Tõsta tulelt ja lase 10 minutit kaane all järelvalmida.

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp