Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga

Kapsas hakklihaga

Lihaga

Kapsas hakklihaga

kodune
PrindiSoovita sõbrale
Kapsa-hakklihahautisele annab hõrgu maitse lisatav piim.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 kg valget peakapsast
500 g hakkliha
õli
soola
kana- või lihapuljongikuubikuid
1 suur sibul
purustatud musta pipart
hakklihamaitseainet
küüslaugupulbrit
sojakastet
koriandriseemneid
basiilikut
2-3 dl piima
Valmistusviis Hakkida kapsas paraja suurusega tükkideks ja panna vähese soolaga maitsestatud veega keema. Kapsa sisse panna kooritud terve sibul, millele on tehtud peaaegu põhjani 2-3 sisselõiget. Keeta poolpehmeks ja võtta tulelt, sibul visata välja. Samal ajal pruunistada hakkliha pannil väheses õlis ja maitsestada hakklihamaitseaine, pipra, sojakastme, küüslaugupulbri, purustatud koriandriseemnete ja basiilikuga. Praetud ja maitsestatud hakkliha panna kapsaste peale ja kuumutada uuesti keema, keerata tuli väiksemaks ning hautada umbes 5 minutit. Kui kapsal oli liiga palju vedelikku võib selle vähemaks valada. Segada hakkliha kapsa hulka ja vajadusel maitsestada puljongipulbri ja soolaga. Valada hautisele piim ja hautada veel 5 minutit. Piim annab kapsale eriti hõrgu maitse. Kellele piim ei sobi, võib hautist maitsestada tomatipüree või -pastaga. Kapsas peaks jääma kergelt krõmpsuv, mitte liiga pehmeks keeta. 

Märksõnad

hakklihagakapsas

KOMMENTAARID

euroneid 03.nov 2008 18:28
hmm see uutmoodi lähenemine...toit tuli väga ahvatlev
pensionär 10.sept 2006 18:26
Milleks sibul välja visata? Teises retseptis tuleb sibul hakkida ja läbipaistvaks praa-
dida, siis lisada kapsas ja pehmeks hautada. Hakkliha võib pudistada ilma praadimata poolvalmis kapsale juurde. Maitseks näiteks köömned ja lõpuks veel veidi kohvikoort. Muidugi ka soola ja pipart maitseks.
dscdrg 18.mai 2006 00:01
tnx ei oleks osanud muidu teha ..esimest korda kokkan c(:
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga