Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga

Keedetud sealiha köögiviljadega

Lihaga

Keedetud sealiha köögiviljadega

Targu talita.
PrindiSoovita sõbrale
Keedetud sealiha köögiviljadega. Eesti rahvusroog noorte kokkade tõlgenduses.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
150 g läbikasvanud sealiha
2.5 dl vesi
0.25 tk suur sibul
petersellivarred
sool
0.25 tk *väike kapsapea
1 tk Porgand
0.25 tk väike kaalikas
2 tk kartul
0.5 dl *kohvikoor
0.5 dl lihakeeduleem
12.5 g petersellilehed
MESI
pipar
Küüslauk
Pange keeva vette liha keema, eemaldage vaht ja keetke tasasel tulel. Lisage keeduvette peterselivarred ja röstitud sibul, maitsestage soolaga. Keetke liha poolpehmeks. Tükeldage kaalikad ja porgandid suuremateks viiludeks, kapsas lohkudeks ja kartul tünnikesteks. keetke lihakeeduleemes valmimisjärjekorras (kaalikas + porgand + kapsas + kartul) kõik pehmeks. Kastet tehes keetke kaste hakitud petersellilehtedega ja segage saumikseriga ühtlaseks, nii et jääks ilus ühtlaselt roheline kaste. Maitsestage. Serveerige praetaldrikul. Taldrikule valage põhjaks roheline kaste, keskele kapsalohk, sellele lihalõigud, lihalõikudele asetage pooleks lõigatud ja pipraga maitsestatud mees karamellistunud küüslauk. Liha kõrvale asetage keedetud köögiviljad ja hakitud petersellis veeretatud kartulitünnid.

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga