Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga

Maguskartuli ja spargelkapsaga kook

Lihaga

Maguskartuli ja spargelkapsaga kook

Maru Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Bataat on kartuliretseptides sohi-tegija, kes nimelt mängu palutud, et kaarte segada. Eesti keeli maguskartul on tegelikult kassitapuliste sugukonda kuuluv tegelane ja kartuliga sugulust ei oma
Retsept
portsjonile
3 tk Muna
3.5 dl Jahu
2 tl Küpsetuspulber
200 g Bataat
100 g Spargelkapsas
3 sl kuivatatud kukeseened
100 g suitsusink
1 dl Emmentali või Cheddari juust
1.5 dl Piim
1 dl Oliiviõli
sool, must pipar
1 sl Jahvatatud koriander
Koori maguskartul ja riivi jämedalt (võid kasutada ka tavalist kartulit, ent bataadi oranžikas toon annab koogile erksa jume ja vahelduse).
Riivi ka juust. Rebi spargelkapsas õisikuteks ja keeda poolpehmeks. Seejärel lõika tükkideks.
Klopi munad ja lisa jahuga segatud küpsetuspulber, oliiviõli ning viimaks piim. Sega tainasse riivitud maguskartul, spargelkapsas ja juust. Lõika suitsusink pisikesteks kuubikuteks. Vala kuivatatud kukeseened üle keeva veega ning lase mõni minut vees paisuda. Haki seened ja lisa tainamassile ühes singiga. Maitsesta soola ning jahvatatud koriandriga, sega korralikult läbi. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta 180º C ahjus tund aega. Lase jahtuda.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool