Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihaga

Mamma Ungari stiilis ”sulp”

Lihaga

Mamma Ungari stiilis ”sulp”

Anni Arro
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Seda rooga tegi mamma meile lapsepõlves väga palju. Eriti siis, kui oli hea tomatiaasta. See on mõnus roog, et kasutada ära igasugused külmkappi seisma jäänud jäägid: jupp vorsti, tükk juustu, paar päeva tagasi keedetud soolaoad jne. Kõige parem on kasutada tomateid, mis on juba pisut liiga pehmeks läinud.
Retsept
portsjonile
10 tk Küpsed tomatid
200 g soolaoad
200 g peekonit ja igasuguseid vorsti- ja singijuppe
2 tk suured sibulad
Baklažaan
1 sl pune
4 tk Muna
200 g juustu (ära võib kasutada kõik külmkappi jäänud juustutükid)
sool, pipar
1 sl Paprika (jahvatatud)
mõned lehed värsket basiilikut
Viiluta peekon, vorstijupid, sibul ja baklažaan ning prae suurel pannil pruuniks.
Lisa tükeldatud tomat ja soolaoad. Keeda ”sulpi” 10–15 minutit. Löö sisse munad ja lisa juustujäägid. Sega kõik läbi ja küpseta, kuni muna on hüübinud ja juust sulanud. Maitsesta rooga punase paprika pulbri, soola, pipra, pune ja basiilikuga.
Mina armastan seda süüa lavašitükiga, mis on pätsist rebitud, mitte lõigatud.
Mõnus solberdamine.

KOMMENTAARID

Kristin 06.nov 2012 18:42
Super hea toit! Sibula asendasin küüslauguga, sisse panin sinki,vorsti ja natukene hakkliha. Pune kahjuks poest ei saaanud kuid suuurepärane maitseelamus! Meie peses teen seda kindlasti. Soolau-
bade asemel panin punaseid ube.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes