Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Kollased aedoad kukeseente ja suitsujuustuga

Lihata

Kollased aedoad kukeseente ja suitsujuustuga

Maru Maru maitsev maailm
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Kollased oad on esimesed, mida märkan, kui suvehommikul turulettide vahele jõuan. Kõik muu nagu kaoks, muutuks nähtamatuks. Silmade lototronile ilmuvad ubade kujutised ning jackpot on minu! Oad turukotis, hakkan nägema kõike muud, näiteks kõrval laiutavat kukeseenekasti. Loomulikult rändab kotti veel ka suitsujuust.

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 suurt peotäit Aeduba
400 g Kukeseen
Või
Sool
Must pipar
Basiilik (värske)
Tüümian
100 g Suitsujuust
1 dl Rõõsk koor 35%-line
Näpi ubadelt varreotsaga tipp ära, teine las jääda. Lihtsalt nii ilusad on need pisut kaardus tipud. Kukuta oad mulisevasse vette, puista soola ja keeda, kuni oad on peaaegu pehmed. Kurna ja jää ootele.
Puhasta kukeseened võimalikust metsapudist ja kaasa reisinud putukatest. Kuumuta pann, sulata või ja lisa kukeseened: suuremad võid pooleks rebida, pisikesed lase olla. Prae seeni, kuni need on kuldsed. Lisa oad, suitsujuustukuubikud, vahukoor ja maitsesta soola, pipra, basiilikulehtede ja tüümiani pisikeste lehekestega. Keeruta rooga pannil mõni hetk, et juust saaks sulama hakata. Serveeri kohe. Nii lihtne ja nii võluv!

KOMMENTAARID

Nipi Tiri 23.aug 2013 16:44
Tegin, lihtne valmistada ja maitsev ka.
Liina 18.juuli 2012 14:37
Kõik minu lemmikud koos: kukeseened, oad, suitsujuust ja koor, no mis sa veel tahad! Maitseski superhea!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes