Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Kõrvitsašnitslid

Lihata

Kõrvitsašnitslid

Pille Enden Taimetoidud kõigile
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõnusalt kerge eine, mida on hea argiõhtul ahju pista. Serveeri kõrvale värsket salatit ja kerge nälg on kustutatud. Mahedale kõrvitsale annab karust maitset rukkijahu, kuid selle asemel võid kasutada ka näiteks kamajahu.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 kg Kõrvits
3 tk Muna
1.5 dl Rukkijahu
2 sl Petersell (hakitud lehed)
Sool
Must pipar
Õli

1. Lõika kõrvits umbes poolesentimeetristeks viiludeks. Paneeri viile lahtiklopitud munas ja seejärel peterselliga segatud ning soola ja pipraga maitsestatud jahus.
2. Tõsta õliga määritud ahjuplaadile, pintselda pealt õliga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit või kuni kõrvits on pehme.

HEA TEADA!
Kõrvits ületab karotiinisisalduselt isegi porgandit - mida kollasem vili, seda rohkem on selles karotiini. Lisaks leidub kõrvitsas C- ja B- vitamiine, kaaliumit, kaltsiumit, magneesiumit, fosforit ja rauda. On tõhus seedeorganite töö ja ainevahetuse turgutaja ning põletikuvastase toimega. Unetuse puhul on hea juua kõrvitsamehu meega.

Märksõnad

kõrvitsašnitslid

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 12.sept 2013 10:18
Saab ikka ja soovitaks kasutada noori vilju, mis on mahlased ja krõpsud ning ei jää maitselt tuimad.
Maria 11.sept 2013 18:04
Kas kõrvitsat saab asendada näiteks suvikõrvitsaga?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana