Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Suvikõrvitsarullide valmistamiseks on vaja teha veidi näputööd, kuid see ei võta just ülemäära aega. Suvikõrvitsa viilud võiksid olla üsna õhukesed, nii on neid kergem rulli keerata. Aja kokkuhoiu mõttes saab kastmeks kasutada poest ostetud maitsestatud pasta- või pitsakastet, aga kui aega rohkem, siis võiks kastme keeta ise oma maitse järgi.

üle 60 min

30 minutit + 30-35 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
3 spl Oliiviõli
2 tk Suur suvikõrvits
1 tk Küüslauguküüs
1 peotäis Basiilikulehed
500 g Ricotta juust
Sool
Must pipar
2 tk Munakollane
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
500 g Tomatikaste
60 g Riivitud parmesani juust
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri ahjuvorm 1 sl õliga.

2. Poolita suvikõrvitsad pikuti, eemalda seemned, kui vaja. Lõika õhukesteks pikkadeks viiludeks, nt juurviljakoorijaga.

3. Haki basiilik ja küüslauk. Maitsesta ricotta soola ja pipraga, sega hulka küüslauk, munakollased, riivitud sidrunikoor ja -mahl ning basiilik.

4. Pane 3-4 suvikõrvitsaviilu lauale nii, et nad katavad üksteist veidi. Tõsta peale 2 sl täidist ja keera rulli. Tee saranaselt ülejäänud rullid. Pane pool tomatikastmest vormi põhja, lao peale rullid ja määri ülejäänud kaste. Riputa peale riivitud parmesani. Nirista peale ülejänud 2 sl õli.

5. Küpseta 30-35 minutit. Serveeri basiilikulehtedega ja jahvata peale musta pipart

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes