Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Praetud kartulid seentega

Lihata

Praetud kartulid seentega

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Lihtne ja kiiresti valmistatav argipäeva õhtusöök.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 kg Kartul
3 sl Või
2 tk sibul
400 g Seened
Sool
Pipar
Maitseürdid
Valmistusviis Keeda kartulid ja tükelda viiludeks, pruunista võis.  Tükeldatud värsked seened ja sibul prae eraldi, sega praetud kartuliga, maitsesta. NB! Kui teed soolaseentega, siis võta seeni poole väiksem kogus

KOMMENTAARID

paprika 08.aug 2004 19:57
Seene ja kartuliga saab teha ka järgmist-nimetame seda seene-kartuli hautiseks. Praed potipõhjas sibula, seened ja küüslaugu, lisad veidi oreganot või muud maitsetaime ning valad juurde keeva vett, et toiduained oleksid kaetud. Lased keema, veidi aja pärast lisad suurteks tükkideks lõigatud kartulid, keedad pehmeks, segad korralikult läbi, maitsestad pipra ja soolaga ning ongi valmis. Seente asemel võib kasutada ka hakkliha, läbikasvanud sealihakuubiikuid jne. Kes soovib rammusamat toitu, võib keemise lõpus lisada ka vähese veega läbi segatud hapukoort ning keemise ajal võib lisada ka leemekuubiku või Vegeta-laadset maitseainet. Maitsestamine on toidutegija pärusmaa. Juurde anna toorsalatit ning riputa toit üle maitserohelisega. Minu perele meeldib see hautis väga!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga