Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Chili sin carne

Lihata

Chili sin carne

Triinu Tervisepluss 03/01
PrindiSoovita sõbrale
Lihata oaroog
Retsept
portsjonile
2 sibulat
3 küüslauguküünt
2 sl õli
1 sl tšillimaitseainet või 0,5 tl Cayenne’i pipart
2 porgandit
1 suur kollane või roheline paprika
1 purk purustatud tomateid
1 leemekuubik
0,5 dl vett
1 tl soola
1 purk punaseid ube soolvees
Valmistusviis Kuumuta peenestatud sibul ja küüslauk õlis madalal kuumusel mõned minutid. Lisa õhukesteks poolrõngasteks lõigatud porgand ja kuubistatud paprika ja kuumuta segades veel mõni minut. Raputa peale tshillimaitseaine, sega läbi ja kuumuta segades veel veidi. Lisa vesi, pudendatud leemekuubik, tomatihoidis ja sõelal hoolega loputatud ja nõrutatud oad. Hauta väikesel kuumusel 20 minutit. Kohe hautamise alguses võid lisada ka õlis läbikuumutatud hakkliha; sellisel juhul saab roog nimeks chili con carne ehk lihaga oaroog.

Märksõnad

carnechilitriinusin

KOMMENTAARID

karinloca 12.juuli 2012 12:03
kui sinna lisada veel paar-kolm kartulit(!), siis meenutab see ühapajatoitu, kuid sellist vürtsikat, kuid jväga hea, teen seda tihti ja mulle väga meeldib
Heli4 24.apr 2012 12:02
Väga maitsev, kindlasti üks minu lemmikuid!
Porgandimehu 06.juuli 2007 10:43
Ei olnud vedel sugugi. Kõik kogused paigas ja maitse on tõesti väga hea!
merilin 18.okt 2005 12:37
Oad pannakse toidusse korralikult nõrutatult. Siis küll vedelikku liiga palju ei olnud (50 ml vett ja 1 purk purust. tomateid). Roog peabki selline "märg" jääma, sest tal on ka kastme roll, aga millestki supi taolisest on see küll kaugel (hautada tuleb ju ikkagi 20-30 minutit, selle ajaga kaob auruna ikka päris paras ports vedelikku )
Reelu63 18.okt 2005 11:57
Vett tuleks oluliselt vähem lisada või üldse mitte, sest muidu jääbki seda hautama ja roog näeb välja rohkem supi moodi.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes