Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Artišokid vinegretikastmes

Lihata

Artišokid vinegretikastmes

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Maitsev köögiviljaroog
Retsept
portsjonile
4 artishokki
sidrunimahla
soola
VINEGRETT:
1 shalottsibul
3 sl veiniäädikat
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
näpuotsatäis suhkrut
6 sl oliivõli
1 sö hakitud peterselli
1 tomat
Valmistusviis
Pese artišokid, eemalda välimised väiksed lehed.
Lõika terava noaga ära ülemine veerandik ja vars ning köögikääridega leheotsad.
Lõigatud servad määri sidrunimahlaga.
Pane artišokid keevasse soolasesse vette ja keeda kaanega kaetult madalal kuumusel u 30 minutit.
Kahvli või noaga torgates peab olema vilja alumine osa pehme.
Tõsta artišokid vahukulbiga veest välja ja lase sõelal nõrguda.
Vinegreti jaoks koori ja haki šalottsibul ning suru läbi küüslaugupressi.
Sega kokku äädikas, sool, pipar, suhkur, õli ja petersell.
Kasta tomat kuuma vette, tee sisselõige ja libista nahk maha.
Lõika tomat pooleks ja puhasta seemnetest, viljaliha haki kuubikuteks ja sega vinegreti hulka.
 

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool