Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Kaalikavorm

Kaalikapüreevorm sobib hästi sügis-talviste liharoogade lisandiks.

üle 60 min

sh 1 tund ahjus

Retsept
1 kg kaalikat
3-4 dl vett
3/4 tl soola
1-2 muna
3/4 dl riivsaia
2-3 sl siirupit
sorts rõõska koort
1/4 tl ingverit
veidike valget pipart
veidike muskaatpähklit
vormi määrimiseks margariini
peale riputamiseks
2-3 tl riivsaia
Pese kaalikad, lõika õhukesteks viiludeks ja koori need juurviljanoaga. Keeda kaalikad soolaga maitsestatud vees kaane all pehmeks. Keetmise ajal jälgi, et poti põhjas oleks kogu aeg vett. Jäta vesi alles ning püreesta kaalikad pudrunuia, püreepressi või köögikombainiga. Lisa kaalikapüreele muna, riivsai, siirup, rõõsk koor, maitseained ja natuke kaalika keeduvett. Määri ahjuvorm ning pane sellesse kaalikapüree. Tee püree pind lusika otsaga laineliseks ja puista lõpuks peale riivsaia. Küpseta 200 kraadises kuumuses ahju allosas umbes 1 tund.

Märksõnad

kaalikavorm

KOMMENTAARID

Karin 04.jaan 2005 15:01
selline kaalikavorm lepitas mind kaalikaga-
aastatagusel aastavahetusel soomes ostsime seda päris poest (Lanttulaatiko, vabandust õigekirja pärast) ja oli väga maitsev. Kuigi järeletehtu ei maitsenud päris seesama, on uus ja omapärane roog!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga