Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Seene-läätsepada

Lihata

Seene-läätsepada

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Hobuheiniku-läätsepada porru, porgandi ja pastinaagiga.

20-40 min

Retsept
portsjonile
0.25 tk Porrulauk
0.25 tk Pastinaak
0.5 tk Porgand
0.5 sl õli
0.125 tl roheline pipar
1.25 dl vesi
0.25 tk köögiviljapuljongi kuubik
1 küüs Küüslauk
0.5 dl läätsed
0.75 dl tükeldatud hobuheinikud
0.25 tl Basiilik (kuivatatud)
veidi suhkrut
Ürdisool
Jaota porru pikuti osadeks, loputa ja haki siis väiksemateks tükkideks. Tükelda kooritud juurviljad. Kuumuta kastrulis õli ja pruunista selles veidi juurvilja ning seeni. Lisa vesi ja köögiviljapuljongi kuubik ning pressi hulka soovi korral küüslauguküüned. Küpseta umbes 15 minutit. Lisa loputatud läätsed ja jätka küpsetamist veel 10 minutit. Lisa vajaduse korral vedelikku. Maitsesta basiiliku, rohelise pipra ja suhkruga. Kontrolli maitset ning lisa vajadule ürdisoola. Kaua haududes lähevad läätsed kergesti pudruks. Paku maitsva seene-läätsepajaroa juurde värsket salatit.

Märksõnad

seene-läätsepada

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool