Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Vürtsikas köögivilja-sojahautis

Lihata

Vürtsikas köögivilja-sojahautis

Maire Suitsu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Toekas, kuid lihavaba köögiviljahautis
Retsept
portsjonile
2 sl Õli
2 sl Vesi
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
2 tl Karripulber
0.5 tl Cayenne'i pipar
1 tl Sool
2 tk Tomat
1 tk Paprika
3 dl värske okra või keedetud sojaoad
1.5 dl Kuum vesi
Purusta sojaoad tampides või mõne kodumasinaga. Värske okra kasutamisel auruta seda eelnevalt 10 minutit tihedal sõelal või hauta 10 minutit väheses vees või õlis. Lase jahtuda ja nõrguda. Kuumuta peenestatud sibulat, küüslauku ja paprikat õli ja vee segus madalal kuumusel 8–10 minutit. Tõsta kuumust, lisa karripulber ja kuumuta segades veel paar minutit, et karri maitse ja aroom esile tuleks. Lisa tükeldatud tomat, sojamass, sool, tšillipipar ja vesi. Sega hästi läbi, lase keema tõusta ja madalal kuumusel 5–8 minutit haududa. Lisa vajadusel kuuma vett ja soovi korral ka täiendavalt maitseaineid. Serveeri kuuma keedetud riisi või pastaga.

KOMMENTAARID

eppenno 01.dets 2010 09:48
siin peaks minu arvates olema ohtralt maitserohelis.....-
muidu m6tetu toit ja kurkum oleks maitsvam selles toidus kui karri
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga