Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihata

Kartulipuder sibula ja seentega

Lihata

Kartulipuder sibula ja seentega

Angelica Udeküll Ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Kui tahad kohevamat putru, lisa pudrule lusikatäis sulavõid või õli ning klopi labidaga õhk sisse.

20-40 min

Retsept
portsjonile
PUDER
1 kg Kartul
2 dl Piim
LISANDIKS
6 tk Šalottsibul
150 g Šampinjonid
30 g Või

Koori kartulid ja pane keemasse vette keema. Lisa veidi soola ja kurna, kui kartul on pehme. Soojenda piim ja lisa kurnatud kartulite hulka. Tambi kartulid ja piim ühtlaseks pudruks. Pudru tampimiseks on kõige parem puidust pudrulabidas. Mikserit ära kasuta, sest see lõhub liialt kartuli struktuuri ja toob tärklise esile, mis muudab pudru kleepuvaks. Sibulate ja seente jaoks puhasta ja viiluta sibul. Kuumuta pannil või ja prae selles sibulad kuldpruuniks. Sega sibulad kartulipudru hulka ja jäta lusikatäis hiljem kaunistamiseks. Viiluta seened ja prae pannil. Aseta kaussi puder ja vala praetud seened ning sibul selle peale.

SOOVITUS
Võimaluse korral eelista tumedaid šampinjone, sest neil on tugevam metsaseent meenutav maitse.

KOMMENTAARID

oishi 21.dets 2015 16:57
Kuidas pudrulabidaga kartuleid tambitakse? Vanasti tambiti ikka pudrunuiaga.
aviaator 24.nov 2010 12:14
täna peale tööd lähen poest läbi ..ostan kraami ära ja proovin seda teha ... ..krt kõht hakkas juba korisema , aga kõigest 5 tundi veel tööpäeva lõpuni :)
tsarinna 09.sept 2008 19:12
Toit jäi natuke liiga kuivaks, tundub et esimene kord ei õnnestunud.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga