Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Kahe kala vorm

Kalaroad

Kahe kala vorm

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tõhus roog, milles suitsukala täiendab õrna kalafilee maitset. Soojenda enne söömist.

Ettevalmistus 40 min + ahjus 20 min

Retsept
portsjonile
200 g valge kala filee
100 g Suitsutursafilee
3 dl Piim
1 tk Sibul (väike)
1 leht Loorber
2 tk Muna
Hakitud petersellilehed
40 g Või
1 sl Jahu
300 g Kartul
30 g Riivjuust
Sool
Valge pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Pane kalad potti, vala peale 2 dl piima. Koori sibul ja lõika sektoriteks Pane piimasse koos loorberilehtedaga. Lase piim keema, alanda kuumust ja hauta 5 minutit. Tõsta kala ja sibul vahukulbiga välja ja aseta võiga määritud ahjuvormi põhja. Võta piimast loorberileht ja lase piimal jahtuda. Keeda munad kõvaks. Koori ja viiluta, tõsta kalale. Raputa peale hakitud petersell. Kastme valmistamiseks sulata 25 g võid, sega hulka jahu ja kuumuta u 1 minut. Tõsta pott pliidilt. Vala juurde pisut jahtunud piima. Sega hästi läbi ja lisa ülejäänud piim. Klopi ühtlaseks. Tõsta tagasi pliidile, lase keema tõusta, keera kuumus nõrgemaks ja keeda 5 minutit. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Vala kalale. Samal ajal keeda kartulid pehmeks. Nõruta ja püreeri koos 1 dl piima ja ülejäänud võiga. Maitsesta soolaga. Tõsta kartulipüree kalale. Raputa peale riivjuust ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Kalorsus 568 kcal/portsjon

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes