Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Hautatud kala Teriyakiga

Kalaroad

Hautatud kala Teriyakiga

Pereköök
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Teriyaki kaste on Jaapanis sojakastmete kõrval üheks põhiliseks komponendiks toitude
maitsestamisel. Teriyakiga saab marineerida nii liha, kala kui köögivilja. Oma pisut
magusa ja pikantse maitsega on see ka ideaalne kaaslane rasvasele kalale: forellile või
lõhele.
Retsept
portsjonile
800 g lõhe- või forellifilee
1 dl Teriyaki kaste
1 sl Sake
3 sl õli
1 tk suur porrulauk
1 tk Šalottsibul
2 küünt Küüslauk
1 tk Tšilli
1 sl Sojakaste
Eemalda kalalt nahk ning lõika kala suupärasteks tükkideks. Sega Teriyaki kaste ja sake, vala kalatükkidele. Sega läbi ja lase maitsestuda vähemalt pool tundi. Viiluta porru, sibul, küüslauguküüned ja seemnetest puhastatud tšilli. Prae maitseköögiviljad õlis klaasjaks ning lisa siis kalatükid. Hauta veidi, kuni kala on valmis. Vajadusel lisa sojakastet soolasuse reguleerimiseks. Serveeri kohe nuudlite või riisiga.

KOMMENTAARID

Maletlhogonolo 17.veeb 2014 05:16
That's an expert answer to an inerntstieg question
siirikirikal 18.okt 2012 13:44
D?inn ja valge viin sobivad ka mõlemad kalaga hästi.
rintsu9 18.okt 2012 13:11
Millega sake asendada?
smurf 04.dets 2011 20:35
:) supre hea
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga