Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Grillitud graavlõhe kalamarjakastmega

Kalaroad

Grillitud graavlõhe kalamarjakastmega

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kiirsoolakalast saab valmistada peolauale ka sooja
toidu, millele lisab põnevust kalamarjakaste.
Retsept
portsjonile
600 g värske lõhefilee
2 sl meresool
1 tl suhkur
1 kimp hakitud till
1 dl Konjak
purustatud must pipar
KALAMARJAKASTE
100 g punane kalamari
1 dl hapukoor
0.5 dl majonees
1 tk sidrunist pressitud mahl
2 tk hakitud punane või šalottsibul
1. Pane lõhefilee vaagnale. Sega suhkur, sool ja pipar ning maitsesta lõhefilee. Vala üle konjakiga ja raputa peale hakitud till. Keera kala fooliumisse ja jäta ööpäevaks maitsestuma.2. Lõika kalafilee neljaks. Grilli alguses kala nahapool, nahk peab küpsema rabedaks. Keera kala ümber ja küpseta veel mõni minut.3. Sega kastmeained kausis. Vajadusel maitsesta valge pipra ja soolaga.4. Tõsta filee taldrikule ja kaunista rabeda kalanahaga.Serveeri kõrvale kaste.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga