Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Rikkaliku kattega ahjukala

Kalaroad

Rikkaliku kattega ahjukala

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pidulikumat sorti kalaroog, millele sobib lisandiks riis või keedetud kartul.
Eraldi kastet pole vaja teha, sest toit on juba iseenesest väga mahlane.
Retsept
portsjonile
600 g värske punase kala filee
100 g Külmsuitsulõhe
100 g Krevetid
3 sl hapukurgikuubikud (näit. Salvesti salatikurk)
1 dl paks hapukoor
0.5 dl Majonees
1 punt värske till
sool, must pipar
KATE
2 tk Munavalge
2 sl Majonees
4 sl Parmesan (riivitud)
Lõika värske kalafilee neljaks tükiks. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud pannile külg külje kõrvale ja maitsesta soola-pipraga. Haki suitsulõhe peeneks ning sega kokku hapukurgi, hapukoore, majoneesi, kooritud krevettide ja hakitud värske tilliga. Tõsta saadud segu kalafileetükkidele. Katte tarvis vahusta munavalged tugevaks vahuks, sega õrnalt kokku majoneesi ja Parmesaniga. Tõsta kate kõige peale. Küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit. Kui filee on väga paks, peab küpsetamisaega veidi pikendama.

KOMMENTAARID

Allik26 24.veeb 2011 15:57
eriti hea tuli , tegin kuigi hõbeheigi fileega ..... suurepärane retsept soovitan
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes