Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Kala-basiilikupulgad

Kalaroad

Kala-basiilikupulgad

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kalaampsud sobivad suupisteks koos tartar-kastmega, kuid sama hästi võid nende kõrvale pakkuda ka salatit või riisi.
Retsept
portsjonile
300 g heigi või mintai nahata filee
1 sl Jahu
1 tk Muna
1 suur kimp Basiilik (värske)
0.5 tk sidrunist või laimist pressitud mahl
õli praadimiseks
TARTAR-KASTE
250 g Hapukoor
1 tk Marineeritud või hapukurk
1 peotäis hakitud till
sool
1 sl soovi korral mädarõigast
1. Haki basiilikulehed peeneks.
2. Lase fileed läbi hakklihamasina ja sega basiilikuga.
3. Lisa jahu, muna, sool, pipar ja sidrunimahl ning sega hoolega.
4. Tõsta kalamassi lusikaga pannile ja vormi tükkidele kena ühtlane kuju.
5. Küpseta umbes 5 minutit, kuni kalaampsud pruunistuvad.
6. Serveeri kohe tartar-kastme ja värske salatiga.

KOMMENTAARID

Gleissy 01.märts 2010 19:50
Kahjuks pean negatiivse hinnangu andma :( basiilik tegi asja väga mõrudaks :S ja ei sobinud kalaga üldse kokku. Tulid väga ebameeldiva maitsega ja enam iial ei tee:N
heiiaa 01.jaan 2010 16:09
väga hea ja mahe suutäis
nõmmelill 03.juuli 2009 15:00
mina tegib neid ja üllatavalt maitsvad tulid,isegi minu mees sõi neid,kuigi ta pole mingi kalafänn.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes