Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Grill-lõhe tandoorimarinaadis ja kurgi-raita

Kalaroad

Grill-lõhe tandoorimarinaadis ja kurgi-raita

Maire Suitsu Jogurtiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Indiahõngulist kala mahendab hõrk kurgi-raita.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
800 g Lõhe-või forellifilee (nahaga)
MARINAAD
1 spl Sidrunimahl
1 dl Maitsestamata jogurt
3 küünt Küüslauk
3 tl Paprika (jahvatatud)
3 tl Karripulber
2 tl Ingver (jahvatatud)
Cayenne'i pipar
Sool
KURGI-RAITA
1 tk Kurk (väiksem)
2 dl Maitsestamata jogurt
0.5 dl Aedtill (hakitud)
0.5 dl Murulauk (hakitud)
Lõika küüslauguküüned noaga pisikesteks tükkideks, sega ülejäänud marinaadiainetega. Aseta filee piisavalt suurele, mitmekordselt võetud fooliumile, pane marinaad lusikaga peale. Tõsta fooliumiservad üles ja voldi tihedalt kokku. Lase jahedas kohas 2–3 tundi maitsestuda. Küpseta ahjuplaadil 200° juures 15–20 minutit. Tasub meeles pidada, et omaenda kuumuse mõjul järelvalmib kala ka pärast ahjust võtmist. Kuna aga üleküpsenud kala on kuiv ja tuim, võiks kala välja võtta pigem veidi varem kui liiga hilja. Serveeri kala juurde keedetud riisi ja kurgiraitat.Raita jaoks sega tükeldatud ained jogurtiga ja lase külmas maitsestuda 10–15 minutit.

KOMMENTAARID

j3007 25.juuni 2012 14:07
Jätsin kurgi-raita väla ja tegin kala ja inimesed kes te ei armasta karrit,siis ärge seda tehke.Mina pidin kogu kala ära viskama ,sest see oli minu ja mehe jaoks lihtsalt kohutav. Ma ei usu ka et ilma karrita see parem oleks :(
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes