Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Kreemjad lõhe-kartulipakikesed

Kalaroad

Kreemjad lõhe-kartulipakikesed

Anjum Anand Toitu õigesti vastavalt oma kehatüübile
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Lisa Linder
Klassikaline kombinatsioon lõhest, kartulist ja tillist, isaks mõned aed-mustköömned, mis sobivad kalaga oivaliselt.

20-40 min

Retsept
portsjonile
300 g Kartul
50 g Rohelised oad
1.5 tl Õli või selitatud või
1.4 tl Aed-mustköömen
2 tk Šalottsibul (kooritud ja viilutatud)
1 küüs Küüslauk (kooritud ja muljutud)
2 tk Lõhefilee
Vesikress
KASTE
2 spl Oliiviõli
1.5 spl Majonees
1 tl Sidrunimahl
7 g Aedtill (peenestatud)
Sool
Must pipar
Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
Poolita kartulid, keeda pehmenemiseni ja tõsta postist välja. Blanšeeri ube 1-2 minutit (hoia keevas vees 1-2 minuit ja vala siis külma veega kiiresti üle).
Kuumuta õli väikeses kõrbemiskindlas kastrulis ja lisa aed-mustköömned. Kui need on 15 sekundit särisenud, lisa šalottsibul ja küüslauk. Küpseta 6-7 minutit madalal kuumusel pehmeks ja servadest pruunikaks. Eemdala küüslauk.
Vahepeal sega kokku kastme koostisosad, lisa 2 tl vett ja maitsesta.
Sega oad, kartulid ja sibulad kastmega kokku. Lõika välja 2 tükki küpsetuspaberit või fooliumit (umbes 30 cm ruudud). Jaga köögiviljad pooleks ja aseta kuhjakesed kummagi paberi keskele. Maitsesta kala ja aseta köögiviljadele, nahaga külg ülespoole. Voldi paberiservad kokku, nii et köögiviljad oleksid paberiga tihedasti ümbritsetud. Aseta pakikesed ahjuplaadile ja küpseta 14-16 minutit. Kontrolli, kas kala on küps: kui mitte, pane pakid mõneks ajaks ahju tagasi.
Eemalda kalalt nahk, kaunista vesikressiga ja serveeri koos sidrunise kastmega.

KOMMENTAARID

Kadri 28.dets 2017 10:14
Originaal retseptis on kastmele lisatud 2 teelusikatäit vett. Mitte 2 dl, nagu siin kirjutatud.049
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga