Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Üleküpsetatud kala seene-juustukastmega

Kalaroad

Üleküpsetatud kala seene-juustukastmega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See lihtne roog on ülimaitsev puravike või kukeseentega. Kel neid
sahvris varuks pole, saab maitsva tulemuse ka šampinjonidega.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 spl Õli
250 g Seened
3 küünt Küüslauk
1 peotäis Petersell (hakitud)
500 - 600 g Kalafilee (tursk, ahven, koha jne)
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Sool
Valge pipar
Sai või
1 viil Sepik
50 g Riivjuust
Kuumuta õli pannil, lisa purustatud küüslauk ja viiludeks lõigatud seened. Kuumuta 5 minutit. Raputa peale hakitud petersell ja sega läbi. Tõsta kõrvale. Prae kala pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta õliga määritud ahjuvormi. Piserda peale sidrunimahla ning raputa soola ja pipart. Tõsta kalale seenesegu. Eemalda saialt koorik, purusta sisu kombainis või pudista käega peeneks. Raputa saiapudi ja riivjuust vormile. Küpseta 250-kraadises ahjus 10 minutit.

KOMMENTAARID

aimekas 03.juuli 2012 15:24
Minule ja mehele meedlis väga. Maitsev ja mõnus kala. Küüslauk ja krõbedad sepikukuubikud ... mmmmm...täna proovime analoogset rooga grillil küpsetada.
Emyric 19.mai 2012 19:10
Ei tea...maitsetu on...sõime ära kuna kõhud olid tühjad, aga rohkem ei tee :S
Ly 05.märts 2012 14:01
Väga maitsev toit, aga mina keedaks kõrvale ka kartuleid!:Y
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes