Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Ahjulõhe

Kalaroad

Ahjulõhe

Anni Arro Sepamaa talu köök
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Ahjulõhe teen ma oma laiskushetkedel, kui ei viitsi midagi erilist välja mõelda. Tean, et see õnnestub alati!

40-60 min

Retsept
portsjonile
300 g Lõhefilee
1 tk Suvikõrvits
Sool
Must pipar
4 spl Oliiviõli
Aedtill
0.5 kg Kartul
2 spl Hanerasv
4 küünt Küüslauk
Rosmariin
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Piserda ahjuvorm üle oliiviõliga ja aseta sellele soolaga hõõrutud lõhefilee. Viiluta suvikõrvits pikuti viiludeks ja aseta lõhe kõrvale. Piserda veel natukese oliiviõliga ja pista ahju. Küpseta 200° juures 30 minutit (olenevalt lõhe paksusest). Maitsesta pipra ja hakitud tilliga.
Koori kartulid, auruta potis poolpehmeks ja aseta ahjuvormi. Lisa hanerasv, rosmariin ja purukspressitud küüslauguküüned. Küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit vastavalt sellele, kas soovid krõbedamaid või vähem krõbedaid kartuleid.

Märksõnad

anniarroahjulõhe

KOMMENTAARID

smile 21.okt 2012 14:27
Lihtne ja maitsev. Super!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga