Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Hõbeheigivorm tüümianiga

Kalaroad

Hõbeheigivorm tüümianiga

Heivi Peterson Vormiroad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Rene Riisalu
Hõrgutav kalaroog, mille saad muuta pidulikumaks veiniga maitsestades. Lahja kala ja vitamiinirikkad köögiviljad teevad sellest toitva ja maitsva õhtusöögi.

20-40 min

+ 25 minutit küpsetamiseks

Retsept
portsjonile
2 spl Oliiviõli
2 tk Sibul (suur)
3 küünt Küüslauk
2 tk Suvikõrvits
3 spl Tüümian
4 tk Hõbeheigifilee (või muu valge kala)
100 g Riivjuust
4 tk Muna
3 dl Piim
Sool
Must pipar
1. Kuumuta oliiviõli pannil. Lisa ratasteks lõigatud sibul ja hakitud küüslauk, sega ja kuumuta pisut.
2. Viiluta suvikõrvits kõigepealt pikkupidi viiludeks ja lõika siis ristipidi tikkudeks.
3. Pane pannile sibula ja küüslaugu juurde ning pruunista umbes 5 minutit, kuni suvikõrvits on kergelt pruunikas. Sega ja võta pann tulelt. Tõsta pool sibula-suvikõrvitsasegust kuumuskindla ahjuvormi põhja.
4. Puista üle värske tüümianiga
5. Puista peale riivjuust.
6. Kata hõbeheigifileega.
7. Pane peale ülejäänud sibula-suvikõrvitsasegu.
8. Klopi munad lahti, lisa piim ja sega. Maitsesta soola ja pipraga ning vala ettevaatlikult vormi.
9. Küpseta 180ºC juures 20–25 minutit, kuni roog on kuldpruun. Serveeri kuumalt.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga