Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Rukkipannkoogid suitsulõhe ja munaga

Kalaroad

Rukkipannkoogid suitsulõhe ja munaga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pannkoogid võid valmistada ka ainult rukkijahust või hoopis gluteenivabast toortatrajahust. Oluline on jälgida, et muna liiga tahkeks ei küpseks.

üle 60 min

20 minutit + 1 tund taina paisumiseks + 6–8 minutit ahjus

Retsept
0.75 dl Rukkijahu
0.75 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
1 tl Köömned
4 tk Muna
2 dl Hele õlu
2 spl Sulatatud või või õli
Õli praadimiseks
TÄIDIS
150 g Külmsuituslõhe
6 tk Muna
1 tk Punane sibul
Hakitud till
Sool
Must pipar
6 tk

1. Sega jahud, sool ja köömned. Klopi munad koos õllega lahti ja sega juurde sulavõi. Klopi hulka kuivained ja pane 1 tunniks külmkappi. Õhukesed pannkoogid prae suurel pannil õlis mõlemalt poolt küpseks.

2. Kuumuta ahi 220 kraadini. Pane pannkoogid ahjuplaadile küpsetuspaberile, lao igale pannkoogile ringis lõheviilud, nii et keskelt jääb tühjaks – sinna löö ettevaatlikult muna. Hõõru munavalget natuke äärtele ja keera pannkoogi ääred täidisele peale.

3. Küpseta 6–8 minutit, kuni valge on hüübinud ja kollane veel pehme. Maitsesta soola ja pipraga, serveeri sibulaviilude ja hakitud tilliga.

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana