Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Tsitrusekalake

Kalaroad

Tsitrusekalake

Merrit Kiho Merekalad Merriti moodi
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Andra Kalda
Tegelikult on ju päris keeruline kaladest miskit üllatavat ja uut välja mõelda. Ikka lähevad need ahju või pannile või grillile või toorelt taldrikule. Mõnikord ongi just kaste see, mis harjumuspärast kala uute maitsetega pisut üllatab. Ja seepärast lisasingi siia mitu erinevat kalaliiki, sest kõigile neile meeldib olla selle kastme vaguraks kaaslaseks.
Retsept
portsjonile
2 tk Sidrun
Meresool
600 g Kalafilee koos nahaga /lõhe, forell, siig, koha jne)
KASTE
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Extra virgin oliiviõli
1 tk Küüsaluguküüs
1 tk Punane tšillikaun
1 peotäis Värske tüümian
Sool
Must pipar
1. Säti ahi hästi kuumaks. Meie kasutame turbogrilli ja temperatuuri 230 kraadi.

2. Viiluta sidrunid hästi õhukeselt ja säti need küpsetuspaberiga kaetud pannile. Aseta sidrunitele kala, nahk üleval, ja raputa peale pisut meresoola. Küpseta ahju ülemises osas 10–12 minutit, kuni nahk võtab kergelt jumet. Väga paksu lõhefilee küpsetamiseks võib kuluda 15–20 minutit.

3. Sel ajal sega valmis kaste. Pigista kaussi sidrunimahl ja lisa oliiviõli. Haki küüslauk, tšilli ja tüümian peeneks ning lisa kastmele. Soovi korral lisa pisut musta pipart ja soola. Sega korralikult läbi. Valmis kala tõsta vaagnale ja nirista üle kastmega. Kõrvale sobib lihtne värske salat.

Uued retseptid

Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga

Argitoidud
Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga