Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Õrnsoolalõhe salat maasikate, krõbesaia ja rohelise sibula kastmega

Kalaroad

Õrnsoolalõhe salat maasikate, krõbesaia ja rohelise sibula kastmega

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Selline kerge salat võiks olla suvisel ajal sageli menüüs. Õrnalt soolane kala ja mahlased maasikad moodustavad meeldiva maitsekoosluse. Eriti hõrgu salati saab isesoolatud kalast.
Retsept
200 g Rohelise salati lehed
4 viilu Sai
Õli praadimiseks
200 g Õrnsoolalõhe
2 tk Avokaado
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
200 g Maasikad
Till
KASTE
1.5 dl Hapukoor
2 spl Oliiviõli
25 g Roheline sibul
1 spl Mädarõigas
Sool
Must pipar
1. Töötle kastme ained blenderis või saumikseriga  ühtlaseks seguks. Pese ja kuivata salatilehed. Lõika sai kuubikuteks, prae õlis kuldpruuniks ja krõbedaks. Lõika lõhest õhukesed viilud. Koori ja viiluta avokaadod, nirista peale sidrunimahla. Viiluta maasikad.

2. Pane vaagnale või suuremale taldrikule salatilehed ning lao peale avokaado-, lõhe- ja maasikaviilud. Nirista peale kaste. Lõpuks pane salatile saiakuubikud ja hakitud till. Serveeri kohe. 

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes