Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Praetud lestad ürdi-sidrunivõiga

Kalaroad

Praetud lestad ürdi-sidrunivõiga

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Nüüd on lestaaeg!  Mõnusalt pontsakad kalad on pannilt tulnuna imemaitsvad, eriti koos värskete kartulite ja köögiviljaga. 

20-40 min

Retsept
portsjonile
4 tk Suur roogitud lest (või 8 väiksemat)
1 dl Rukkijahu paneerimiseks
Sool
Must pipar
Või praadimiseks
ÜRDI-SIDRUNIVÕI
100 g Või
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
1 peotäis Petersellilehed
1. Sulata pannil või, lisa sidrunikoor ja -mahl ning hakitud petersellilehed. Kuumuta läbi ja tõsta pannilt ära.

2. Sega rukkijahu soola ja pipraga. Paneeri lestad mõlemalt poolt jahus.

3. Kuumuta või pannil, prae lestad esmalt tumedamalt poolelt küpseks, siis keera ümber. Lõika tumedama nahaga poolele risti sisselõige ja tõsta lusikaga peale ürdi-sidrunivõi. Prae ka teiselt poolelt kuldpruuniks. Serveeri praekartulite, keedetud aedubade ja soolakurgiga. 

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette