Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Pannilõhe nelja vürtsiga

Kalaroad

Pannilõhe nelja vürtsiga

Tiina Lebane Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Roog, mis valmib kiiresti ja väga lihtsalt ning kasvõi otse sööjate silme all. Pannil valmistatud lõhe jääb tulisel pannil ja kiiresti küpsetades vaimustavalt mahlane. Vürtside kogus võib esmapilgul päris suur tunduda, kuid tegelikult klapib lõhe iseloomuliku maitsega suurepäraselt, seejuures on ka puhas kalamaitse täiesti alles. 

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
900 g Lõhefilee
Sool
Must pipar
1 spl Jahvatatud koriander
0.5 tl Jahvatatud nelk
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Riivitud muskaatpähkel
1 spl Neutraalse maitsega õli
Või
Meelepärane salatimaterjal lisandiks (paksoi, värske spinat, tšilli vm)
1. Eemalda lõhefileelt nahk, maitsesta kala mõlemalt poolt soola ja pipraga ning lõika 4 ühesuuruseks tükiks. Sega vürtsid omavahel ja jaga võrdselt kalatükkidele, patsuta käega, et peenike puru paremini kala külge kinnituks.

2. Aja pann kuumaks, pane peale õli ja või ning kuumuta korralikult. Tõsta kalatükid pannile kuuma õli-võisegusse vürtsidega külg allpool ja prae 2–3 minutit või kuni näed, et vürtsikiht on mõnusalt krõbe ja küps. Keera kalatükid ringi ja prae ka teiselt poolt 2–3 minutit. Selle aja jooksul küpsevad läbi ka paksemad kalatükid, nii et kõhnemate puhul peaksid küpsetamisaega isegi vähendama.

3. Tõsta küpsed kalatükid taldrikutele, keeruta salatimaterjali paar minutit pannil kuumas õlis, jaga kala kõrvale ning serveeri kohe. 

KOMMENTAARID

Arvo Lannus, California 01.veeb 2019 08:42
Parem jätta nahk lõhefilee külge. See väldib filee ümberpööramisel kalatükkide pannile kleepumist ja pruunistatud lõhenahk on vägagi maitsev. Soovitan kasutada hea kvaliteediga oliivõli, õlitada kala. Maitsestada meresoola (gros sal de mer) ja värskelt jahvatatud pipraga ja praadida kuumal raudpannil (näit. parantsuse pannil Le Creuset) -- esiteks filee sisepool (s.t. nahk ülespool), ja kui filee pannil on pruunistunud, siis ümber keerata. Lõhefilee on valmis, kui enam läbipaistev ei ole ja lihakiud eralduvad kergesti. Panna juurde sidrunitükk. (Soovikorral riputada peale hakitud kaaprid.) Juurde pudel kuiva Chardonnay veini. Kõrvale penne rigate alla pesto või spargel oliivõliga ja hea roheline salat. Bon appétit!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat

Segasalatid
Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat