Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Kalagratään

Kalaroad

Kalagratään

Toidutare Rootsi
PrindiSoovita sõbrale
Ahjuroog kalast

40-60 min

Retsept
portsjonile
600 g kalafileed nt lest, tursk
KARTULIPUDER:
1 kg kartuleid
1 dl piima
2 sl vōid
1 tl soola
½ g jahvatatud pipart
1 munakollane
GRATÄÄNKASTE:
3 sl vōid
3 sl jahu
3 dl kalapuljongit
2 dl rōōska koort
1 dl hakitud basiilikut vōi 2 sl hakitud tilli
1 dl riivjuustu nt parmesan v. muu kõva juust
½ tl soola
½ g jahvatatud pipart
KAUNISTUS:
200 g koorimata krevette
maitserohelist
Valmistusviis
Valmista kartulipuder. Valmista kaste: sulata rasvaine, lisa jahu, sega. Lisa puljongikuubik, koor ja keeda mõned minutid. Pritsi koogipritsist väikesed kuhjaked kuumakindlasse vormi. Kata vormipõhi vähese kastmega. Keera kalafilee rulli ja täida vormi keskosa. Ūlejäänud kaste vala üle kala. Küpseta 225 kraadi C juures u 20 minutit. Kaunista kooritud krevettide ja värske maitserohelisega.
 

KOMMENTAARID

Anne 13.märts 2009 10:43
Väga maitsev! Üllata peret ja sõpru.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool