Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Viie vürtsi kala

Kalaroad

Viie vürtsi kala

triinu Hiina köök
PrindiSoovita sõbrale
Paneeritud kalafilee.

20-40 min

3

Retsept
portsjonile
4 tükki (u 700 g)kalafileed - tursk, merelest jms.
1 tl viisikvürtsi
4 tl maisijahu
1 sl seesami- või päevalilleõli
õhukesteks rõngasteks lõigatud suvisibulat
1 tl peeneks hakitud kooritud ingverijuurt
150 g viilutatud pisikesi šampinjone
100-150 g viilutatud minimaisitõlvikuid
2 sl sojakastet
3 sl kuiva šerrit või õunamahla
1 tl suhkrut
soola
jahvatatud musta pipart
serveerimiseks:
stir-fry köögivilju või oaidusid
 
Sega vürtsipulber jahuga ning paneeri kalafileed saadud seguga.
Aja õli pannil kuumaks ning prae selles sibulat, ingverit, seeni ja maisiviile pidevalt segades 1 minuti vältel.
Tõmba köögivili panni servadesse, pane kalad pannile ja kuumuta 2-3 minutit, üks kord keerates.
Sega väikeses anumas kokku sojakaste, vein või mahl; kalla segu kalatükkidele.
Lase 2 minutit haududa, riputa kalale soola ja pipart ja serveeri kohe.
 

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga