Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Tursk võikastmes

Kalaroad

Tursk võikastmes

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Hautatud tursk köögiviljadega võikastmes.

40-60 min

20 minutit ahjus + ettevalmistamisaeg.

Retsept
portsjonile
4 viilu turska (a 200 g)
sidrunimahla
2 porgandit
100 g juursellerit
1 sibul
1 väike porru
100 g külma võid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
Valmistusviis Loputa kalaviilud külma vee all, tupsuta kuivaks ja piserda üle sidrunimahlaga. Koori ja pese porgandid ning juurseller. Koori sibul, puhasta ja pese porru. Lõika köögivili ribadeks. Määri kuumakindel vorm 20 g võiga. Pane vormi köögivili, selle peale kalaviilud ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures (gaasipliidil 2.jaotus) u 20 minutit. Kalla küpsetusvedelik pealt ära ja keeda kaste kokku. Klopi tükkidena sisse ülejäänud või, kuni kaste omandab kreemja konsistensi. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.  

Märksõnad

turskvõikastmes

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes